Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за алфа 156

Здравейте колеги! Преди 1-2 дена си взех една алфичка 156 1.9JTD сигурно я знаете на Санто трафиканта от София червената.Супер количка много ме кефи как вози и върви и ме интересуват какъв модел зимни гуми да си купя и колко ще ми струват размера е 205/65/16 и другото ми запитване едната врата нещо пука като се отваря и се чудя от каде да си поръчам такава панта или не е от това?
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

205/65/16 ще ти е висока гума,ако е 16 цола трябва да е 205/55/16,а вратата пука от ограничитела,има една гума покраи тего,махни я и стегни трите болчета дето са отдолу.Успех
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Зимните гуми по каталог са 185/65/15, ако нямаш такива джанти е хубаво да си купиш (желязни естествено) и да си ги връткаш заедно с гумите.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        ...джанти е хубаво да си купиш (желязни естествено) и да си ги връткаш заедно с гумите.
        Сори, ама все съм се чудил, що е толкова естествено зимните джанти да са железни!

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
          Сори, ама все съм се чудил, що е толкова естествено зимните джанти да са железни!
          Щото преди карах една Дедра с алуминиеви и ги изправях по 3 пъти в година, а сега вече две години съм с железни и не съм ги пипнал Моят личен избор е: никога повече алуминиеви джанти и бензинов двигател!
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Дотук изводът е, че трябва да се кара само с качествени джанти!
            PS: А тва за бензиновия двигател съвсем не го схванах от контекста.

Comment

На отрицателни температури железните джанти при удър са по устойчиви изкривяват се но не се чупят както летите.Отделно солта и лугата която се мята зимат разказва играта на лака на алуминиевите джанти . И за това почти всички в Германия карат с железни джанти през зимата.
              CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
              Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Няма връзка м/у бенз. двигател и лети джанти! Просто колегата явно е разочарован и от 2-те и ги е събрал в едно изречение!
                Alfa156 Against All

Comment

И за мен не е ЕСТЕСТВЕНО да се кара само с желязни джанти зимата.
                  Новите джипове също ги продават с алуминиеви... и никъде в нито едно упътване което съм срещал, не пише да се кара зимата с ДЖЕЛЕЗО

Comment

При оригиналните джанти няма проблем зимата,но при ментетата, спукани и криви колкото искаш ...!
                    Alfa156 Against All

Comment

И аз съм за качествените джанти,90% от продаваните нови джанти в БГ са турски ментелъци и са меки на дъвка, моите алуминиевите джанти са 17-ки докарах си ги от Германия,в една дупка пръснах гумата джантата не мръдна.Но да не цапаме на колегата темата с мнения който нямат отношение към неговото питане.
                      Last edited by toshko69; d.m.y г., 18:13.
                      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Колегата toshko69 беше прав за вратата стегнахме я и е 6 точки а за гумите размера е 205/55 и тая зима ще я карам с алуминиеви джантоци пък ще гледам да не ги удрям мерси за отговорите на всички :P
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

205/55 са широки гуми за зимата, ще се попързаляш малко...
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8+%E3%F3%EC%E8

Ползвайте търсачката, има страшно много теми за гуми...
                            Ето линк към една такава...
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              205/55 са широки гуми за зимата, ще се попързаляш малко...
                              С нови и хубави гуми едва ли, но да, по-добре да са малко по-теснички. По-важното е, че ако се наложи да слагаш вериги, няма да успееш на този размер (поне не и без да потрошиш подкалниците)!

Comment

Working...
                              X